I dagens samhälle har tyvärr stress, osunda matvanor och press från omgivningen gett många problem med högt blodtryck, hjärtat och syket. Det har uspelat sig flera scenarior där kollapser på arbetsplatsen eller där anställda har dragit på sig psykiska problem tack vare stress mitt under arbetsdagen under åren. Detta har blivit förvånansvärt vanligt i vårt hektiska samhälle, där många ska hinna med alldelles för mycket under för kort tid. Med detta i baktanken så tycker jag att det är dags för företag att påbörja en trend av obligatorisk första hjälpen träning samt stresshjälp. Detta kan inte bara hjälpa individen som i detta fall behöver hjälp att snabbare bli förberedd innan tränad ambulanspersonal anländer, utan kan också hjälpa företagen att snabbare få tillbaka denna person till arbetet igen, och med detta spara pengar.

En annan sak som också skulle kunna inpräntas i arbetslivet är brandskyddsutbildning. Detta kan också bli en nödvändig faktor om man tänker i banor om säkerhet och räddningshjälp. Att enkelt veta vart din närmaste nödutgång är eller kunna lokalisera punkten där ni alla ska mötas upp om ett brandlarm skulle gå i gång är A och O i säkerhet på jobbet - men frågan är om vi inte ska eftersträda mer än så. En utbildning i hur du enklast använder brandfiltar, brandsläckare eller hur du ska agera i en paniksituation skulle kunna rädda liv.

I ett så framgångsrikt land som Sverige där säkerheten oftast går först så känns både första hjälpen utbildning samt brandskyddsutbildning som något obligatoriskt. Hur det blir, det får framtiden utvisa.

Christoffer


Be the first to rate this post

  • Currently 0/5 Stars.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Comments are closed