Vi är många som vet hur stor pinan är att leta efter den perfekta chefen eller ansvarige för dina olika avdelningar på jobbet. Enklast är förstås att rekrytera någon genom de egna leden, då du redan har en inlärd anställd som vet hur företaget fungerar och också nöjer sig med en mindre lön än vad en nyanställd hade gjort. Ofta uppstår det dock problem då du känner att ingen i ditt eget företag har kompetensen eller erfarenheten som behövs för att sköta just denna tjänsten på ett bra och effektivt sätt. Det finns dock flera tjänster du kan ta del av i sökandet efter din avdelningschef, och en av dessa heter executive search. Det betyder att du anställer ett företag som sedan går igenom en bas av personer och CV:n för att sedan pricka rätt person till rätt tjänst. Detta betyder att du som företagsägare får in en individ som har flera år av erfaranhet och också kompetensen som kan hjälpa ditt företag att utvecklas ytterliggare.

Flera executive search-företag använder sig också av headhunting. Detta betyder att privatpersoner skickar in sina CV:n och försöker nätverka sig fram till ett bättre jobb i databaserna som ägs av headhunting- och executive search företag. Jag tycker dessa två tjänster, även om de ibland kan ses som orättvisa för personer som jobbar hårt i det egna företaget och försöker avancera inom sitt egna system, är två som utvecklar Sverige på ett utmärkt sett. Företag får den bäst kvalificerade individen till sina högre personer, vilket får deras tillväxt att gro och med detta, även Sveriges ekonomi att resa sig igen.

Är du företagsägare eller privatperson som känner att du mycket väl förtjänar ett större jobb? Använd dig av executive search eller headhunting, detta kommer att hjälpa ditt företag eller karriär!

Christoffer


Be the first to rate this post

  • Currently 0/5 Stars.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Comments are closed